/ БГНЕС
Товарен кораб е потънал край Токио заради стихията
Десетки хиляди спасители търсят и днес оцелели от мощния тайфун Хагибис, два дни след като бурята връхлетя Япония, при което до момента се съобщава за най-малко 35 загинали.

Хагибис причини обилни дъждове, още преди да се развихри с пълната си сила, причинявайки свлачища и преливане на реки.

Най-мощният от десетилетия тайфун в Япония: Много жертви, наводнения и хаос (СНИМКИ)

Бедствието отложи мачове от Световното първенство по ръгби, чийто домакин е Япония, но „Смелите цветчета“, както е известен националният отбор, вдигнаха духа на нацията със зашеметяваща победа с 28-21 над Шотландия.

БГНЕС

Повече от 110 000 спасители, включително 31 000 военнослужещи, работеха през нощта и днес, издирвайки хора, попаднали в капан, причинен от бедствието. Местните медии твърдят, че най-малко 35 души са били убити, като информационната агенция Киодо съобщи, че близо 20 души са изчезнали.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА ПРИРОДНАТА СТИХИЯ ТУК

Регистриран в Панама товарен кораб е открит потънал край Токио, след като властите са изгубили връзка с него заради тайфуна Хагибис, съобщи японското транспортно министерство, цитирано от Ройтерс.

Корабът е бил на котва край бреговете на град Кавасаки южно от Токио, но връзката с него е била загубена в събота, съобщи министерството. Според в. „Йомиури“ най-малко петима души от 12-членния екипаж са загинали, четирима са спасени, а останалите трима са в неизвестност. Екипажът е бил съставен от граждани на Мианма, Китай и Виетнам.
БГНЕС