Ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи за заседанието на Консултативния комитет за безопасност на ваксините за препарата на AstraZeneca
Ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи за заседанието на Консултативния комитет за безопасност на ваксините за препарата на AstraZeneca / БГНЕС
Консултативният комитет на Световната здравна организазия (СЗО) за безопасност на ваксините ще заседава във вторник за да проучи безопасността на коронавирусната ваксина на AstraZeneca. Това обяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, съобщи ТАСС.

„Комитетът по безопасност на ваксините на СЗО е разгледал наличните доказателства в тясна връзка с Европейската агенция по лекарствата и ще се срещне утре“, каза Гебрейесус.



Германия, Франция, Италия и Испания днес спряха временно имунизацията с ваксината AstraZeneca.

На 11 март датският здравен орган обяви, че ваксинацията с AstraZeneca в страната е временно спряна. Редица други европейски държави, включително България, Исландия, Ирландия, Италия, Норвегия и Нидерландия, преустановиха употребата на ваксината поради съобщения за редки случаи на образуване на кръвни съсиреци.

Превод и редакция: DarikNews