/ ThinkStock/Getty Images
Съветът за сигурност на ООН ще проведе консултации при закрити врата във вторник за неотдавнашните тестове на балистични ракети от Северна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Великобритания, Франция и Германия призоваха за подобно заседание. Ракетните изстрелвания са в нарушение на санкциите на ООН.

Северна Корея изстреля балистична ракета, част от която падна на японска територия

Заседанието на Съвета за сигурност ще последва срещата в събота между американски и севернокорейски представители. Това ще бъде първата американо-севернокорейска среща, след като през февруари бяха прекъснати разговорите по време на втората среща на върха между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.

Същевременно севернокорейската информационна агенция КЦТА съобщи, че тестът на подводно изстреляната в сряда севернокорейска ракета е бил успешен, предаде Асошиейтед прес.

Северна Корея потвърди, че е изстреляла балистична ракета

В съобщението не се уточнява откъде е било извършено изстрелването, дали става дума за подводница или друга подводна платформа за изстрелване. Агенцията само уточнява, че ракетният тест е нова фаза във възпирането на заплахите на външни сили срещу Северна Корея и още по-голямо укрепване на самоотбранителните й способности.
БТА