/ iStock/Getty Images
Сърцето на жителка на китайския град Сиан, провинция Шанси, спряло да бие за три дни, но лекарите успели да я спасят, съобщава „Глобал Таймс“.

23-годишната жена често оставала будна до късно, в резултат на което имунната система на тялото й била отслабена. В средата на юли тя настинала, което довело до фулминантен миокардит, вследствие на което получила кардиогенен шок.

Когато сърцето на пациентката спряло да бие, лекарите спешно приложили алтернативен метод за насищане на кръвта с кислород - екстракорпорална мембранна оксигенация, за да осигурят дишането й и да поддържат дейността на сърцето. След три дни балансиране на ръба на живота и смъртта, сърдечната функция на китайката се възстановила.

През цялото време, докато сърцето й не биело, жената била в съзнание и разговаряла с хората около себе си. Тя била в изненадващо добро настроение и изпращала съобщения до приятели за нейното невероятно преживяване.

Видеоклипът на китайката беше публикуван в китайската мрежа Weibo и привлече широко обществено внимание. Той получи около 20 000 коментари и репостове. 
БГНЕС