/ БГНЕС, архив
Директорът на компанията „Сърбиягаз“ Душан Баятович обяви, че снабдяването със синьо гориво на Сърбия върви безпрепятствено и че предстоящият договор с „Газпром“ ще бъде достатъчно добър, предава БТА, като се позовава на държавната информационна агенция на западната ни съседка – Tanjug.
 
„Газпром“ доставя договорените количества. Сега имаме повече от достатъчно количество газ, пълним газохранилището в Банатски двор, няма проблеми“, увери Баятович.
 
Той отказа да съобщи подробности за подготвяния нов договор с „Газпром“ и добави, че обществото ще научи повече след 15 май. Съгласно думите му, Сърбия със сигурност ще сключи нов договор с „Газпром“ и се надява той да бъде изгоден, макар да е трудно да остане същата цена, каквато Сърбия плаща сега.
 
Сърбия сега получава газ по „Балкански поток“, купува капацитети в Александруполис, изгражда интерконектора Димитровград-София и много скоро ще започне да финансира изграждането на интерконектор с Румъния.
 
Ще изградим още едно газохранилище и когато можем да складираме два до 2,5 милиарда кубика в Сърбия, ще имаме и за снабдяване, и за резерви, каза той.
 
БТА