99-годишният съпруг на кралицата е претърпял успешна сърдечна интервенция
99-годишният съпруг на кралицата е претърпял успешна сърдечна интервенция / БТА
Филип, херцог на Единбург и съпруг на английската кралица Елизабет II, е претърпял успешна интервенция заради съществуващо сърдечно заболяване, съобщи Бъкингамският дворец, цитиран ВВС.

Принц Уилям разкри здравословното състояние на дядо си

От двореца уточниха, че херцогът ще остане в болница за лечение, почивка и възстановяване в продължение на няколко дни, но не разкриха каква точно е "успешната интервенция".



99-годишният принц Филип вече е прекарал 16 нощи в болница. Той се лекувал от инфекция и в понеделник е преместен в болницата „Свети Вартоломей“ в Лондон за изследвания и наблюдение на състоянието на сърцето му.

Бъкингамският дворец заяви, че процедурата е проведена в сряда.

През 2011 г. принц Филип е откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, след като е получил болки в гърдите, докато кралското семейство се подготвя за Коледа, след което му е бил поставен стент.

Принц Чарлз дойде със сива Tesla на свиждане на татко си (СНИМКА)

Херцогът, който навършва 100 години през юни, пътува с кола от Уиндзор до болницата „Крал Едуард VII“ в Мерилбоун, централен Лондон, като предпазна мярка, след като се почувства зле.

Точната причина за първоначалното му приемане не беше разкрита, но е била свързана с коронавирус. В понеделник от двореца обявиха, че херцогът е преместен в Бартс с линейка.

Болницата "Свети Вартоломей" в Лондон е болница на Националната здравна система и в нея се намира най-голямото специализирано сърдечно-съдово звено в Европа.

Източник: „Фокус“