Спасиха корабокрушенец, прекарал 66 дни в морето (ВИДЕО)
Спасиха корабокрушенец, прекарал 66 дни в морето (ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Американец, обявен за безследно изчезнал в морето преди 66 дни, е бил спасен вчера от кораб, плаващ край бреговете на страната, съобщава Novanews.bg.

37-годишният Луис Джордан е бил обявен от семейството си за изчезнал през януари. Всичко започнало на 23 януари, когато Джордан излязъл за кратък риболов със своята платноходка, но така и не се върнал.

Близките му няколко дни се надявали да се върне, но на 29 януари все пак съобщили за изчезването му. Засега е ясно само, че платноходката се е преобърнала, ранявайки рамото на Луис. Той обаче успял да се съвземе и продължим да се носи в открито море, хранейки се със сурова риба и пиейки дъждовна вода. До деня, в който бил спасен, той се е отдалечил с близо 500 мили от дома, съобщава „Washington post".

В четвъртък следобед германски танкер го видял как стои върху обърнатия корпус на платноходката си и го спасил. Граничните полицаи, които помогнали за спасяването му, съобщиха, че никога не са срещали човек, който да е успял да оцелее толкова време в открито море без вода и храна.

Източник: Novanews.bg