Десетмесечното момченце, спасено изпод развалините на частично рухнал жилищен блок в руския град Магнитогорск, е дошло в съзнание. Това съобщи руската министърка на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от ТАСС.

Рано сутринта на 31 декември в Магнитогорск рухна един от входовете на десететажна жилищна сграда. Водещата версия за причината е експлозия на газ за битови нужди. Загинаха 39 души.

Чудо: Извадиха живо бебе изпод развалините от срутването в Магнитогорск (ВИДЕО)

Малкият Ваня
бе изваден от спасителите, след като бе повече от 30 часа под развалините при ниски температури, достигащи през нощта до минус 27 градуса. Той бе откаран в болница в Москва с вътрешна черепно-мозъчна травма, счупвания, измръзване на крайниците, обезводняване и нарушени бъбречни функции.

Десетки са жертвите на срутването в Магнитогорск

Изследванията са показали, че момченцето няма увреждане на мозъка, работата на бъбреците е възстановена, а лекарите вярват, че ще спасят измръзналото му краче. Към днешна дата неговото състояние се е подобрило чувствително. Детето активно реагира и общува с майка си, каза руската министърка на здравеопазването пред журналисти.
БТА