13 тела са извадени от отломките на рухналия блок в Русия
Остава тежко състоянието на 11-месечното бебе, извадено живо след близо 36-часов престой под отломките на сграда в Магнитогорск. Самолет транспортира момченцето в Москва, предадоха АП и ТАСС.

Чудо: Извадиха живо бебе изпод развалините от срутването в Магнитогорск (ВИДЕО)

Бебето спешно беше преместено в болница в столицата заради травма на черепа и премръзване, тъй като температурите в момента в района са между минус 17 и минус 25 градуса. Самолетът беше изпратен от руското министерство на здравеопазването и кацна в столицата около осем часа след откриването на детето.

Майката на момченцето също е оцеляла.
 

Взрив на газ взе жертви и причини частично срутване на жилищен блок в Магнитогорск

Броят на загиналите под развалините на частично срутилата се сграда в Магнитогорск достигна 13, включително едно дете, след като под отломките бяха открити още две тела, предаде ТАСС. Общо бяха спасени шестима души, сред които две деца. Всички пострадали са откарани в болница.

30 души все още са в неизвестност, а десетки бяха евакуирани от пострадалата и съседни сгради.
 

Спасителните работи продължават и днес, но въпреки извършеното през нощта допълнително демонтиране на опасни конструкции, все още съществува опасност за живота на спасителите, което забавя работата, заяви говорител на министерството на извънредните ситуации.
БТА, БГНЕС