/ БГНЕС
Разчистването на развалините на мястото на частично срутилата се сграда в руския град Магнитогорск и търсенето на пострадали ще продължи и през нощта, съобщи за ТАСС представител на министерството на извънредните ситуации.

Чудо: Извадиха живо бебе изпод развалините от срутването в Магнитогорск (ВИДЕО)
 
Както и предишната нощ, ще бъде включена осветителна и отоплителна техника. Според прогнозата температурата в Магнитогорск ще падне до 29 градуса под нулата.
В Челябинска област на 2 януари е обявен траур във връзка с трагедията. Жертвите вече официално са осем, след като днес бе потвърдена смъртта на осми загинал. Тялото му бе извадено от развалините сутринта.
 
Състоянието на 11-месечното момченце, което бе извадено живо след 35-часов престой под отломките, е крайно тежко и то ще бъде транспортирано за лечение в Москва. Редом до него в реанимацията в местната болница е майка му. Неговите родителите са оцелели, както и тригодишният му брат.

Взрив на газ взе жертви и причини частично срутване на жилищен блок в Магнитогорск

Магнитогорск
БГНЕС

Жителите на града са организирали спонтанно импровизиран мемориал близо до сградата, където носят цветя, новогодишни играчки и свещи в памет на загиналите. Някои казаха, че носят подаръците, които са купили за Новата година. Много хора стояха тук през целия ден въпреки студа и наблюдаваха как спасителите разчистват развалините. Много от тях видяха как беше извадено бебето. "Не познавам лично семейството на момченцето, но историята на спасяването му трогва до сълзи", каза съседка, донесла цветя.
 
Раненото 13-годишното момче, извадено изпод развалините, получи подарък от президента на Русия Владимир Путин - таблет. Губернаторът на областта Борис Дубровски, който изпълни поръчението на президента и предаде подаръка на момчето, заяви пред журналистите, че то е "много позитивно дете" въпреки преживения кошмар, и "няма съмнение, че ще се възстанови и ще бъде добър човек".

Още загинали изпод отломките от срутването след взрив в блок в Магнитогорск 
 
Президентът, който посети болницата в Магнитогорск снощи, обеща на момчето новогодишен подарък. "Нова година е, а аз толкова бързах да пристигна при вас, че не взех нищо, но непременно ще донеса", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Магнитогорск
БГНЕС

БТА