/ iStock/Getty Images
Тийнейджърка, хваната в капан под преобърнала се гумена лодка и мъж, изваден от морето край неохраняемите брегове на Корнуел, са починали, съобщиха от полицията, цитирана от Би Би Си.

Момичето е влязло в морето с още трима души, които оцеляха, след като надуваемата им лодка се е преобърнала в района на Padstow по-рано днес. При отделна спасителна акция третият мъж бе изваден от морето от спасителната служба RNLI.

Двата смъртни случая са сред множеството инциденти, докладвани от спешните служби след отслабването на ограничителните мерки във Великобритания. Момичето е починало, след като е било транспортирано в болница, а мъжът, който се е борил във водата в залива Трерян е обявен за мъртъв на мястото на събитието.

Стив Ингланд - сърфист, който е станал свидетел на инцидента и е помогнал за ваденето на пострадалите от морето заяви пред Би Би Си, че са били безпомощни, докато са чакали хеликоптера на бреговата охрана.

"Ако имахме спасител на плажа, щяхме да стигнем до жертвите в рамките на две минути, но трябваше да изчакаме 20 минути", каза той. От RNLI заявиха, че се регистрират скок на спешните обаждания, откакто заради коронавируса са съкратили служители.

Изявлението на службата гласи: „Продължаваме да правим всичко възможно, за да започнем пълноценна работа най-скоро. Но това трябва да е безопасно за нашите спасители и обществеността, когато рискът, докато коронавирусът все още е много реална заплаха".

В момента службата планира да охранява 70 плажа това лято, а не обичайните си 250.
БГНЕС