Сана Марин
Сана Марин / БГНЕС
Финландският министър-председател Сана Марин е получила отрицателна проба за наркотици след публикуването на видеоматериал миналата седмица, на който се вижда как тя се забавлява с приятели, съобщиха от кабинета на министър-председателя.

Видеоклипове на 36-годишната Марин на парти с финландски знаменитости започнаха да се разпространяват в социалните медии миналата седмица и скоро бяха публикувани от няколко медии във Финландия и в чужбина. В четвъртък Марин заяви, че е разстроена, че видеоклипове с нейни танци на частни партита са били публикувани онлайн, тъй като са били предназначени да бъдат видени само от приятели.

Финландският премиер си направи тест за наркотици след видео, което разбуни духовете

Марин, която през декември 2019 г. стана най-младият действащ правителствен ръководител в света, се съгласи в петък да се подложи на тест за наркотици, като заяви, че никога не е взимала наркотици и че не е видяла никой да го прави на партито, на което е присъствала.

Социалдемократическият лидер Марин също така заяви, че способността ѝ да изпълнява служебните си задължения е останала ненакърнена през въпросната съботна вечер и че е щяла да напусне партито, ако е трябвало да работи.

Тест за наркотици за финландския премиер след видео от див купон

Някои финландци изразиха подкрепа за Марин, а други повдигнаха въпроси относно нейната преценка. 
БГНЕС