Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок, ключова фигура в действията на правителствоот срещу пандемията, обяви в събота, че подава оставка за неспазване на санитарните правила срещу коронавируса, предадоха световните агенции.

Ханкок се извини в петък, след като в. "Сън" показа кадри, на които се вижда как той целува и прегръща своя сътрудничка в офиса си, в момент, когато близкият контакт с друг човек извън членовете на домакинството все още се смяташе за нарушение на правилата.

Расте натискът върху Джонсън да уволни здравния министър заради нарушение на социалната дистанция

В писмото с оставката си до премиера Борис Джонсън министърът изтъква, че правителството трябва да се отнася честно с хората, които са пожертвали толкова много по време на тази пандемия.

"Би трябвало да напуснете поста си много горд от това, което сте реализирал, не само с действията си срещу пандемията, но и преди появата на COVID-19", отговаря Джонсън, изразявайки съжаление от оттеглянето му от правителството.

"Последното, което искам, е личният ми живот да отвлича вниманието от единствената цел, която е извеждането ни от кризата", посочва Ханкок в писмото с оставката си.
БТА