Русия мобилизация
Русия мобилизация / БГНЕС
Граничната с Грузия руска република Северна Осетия, където се формираха огромни опашки от чакащи руснаци, които бягат от мобилизацията, въведе днес ограничения за достъп на превозни средства до нейната територия, предаде Франс прес.

По информация на официалния канал на местното правителство в Telegram, ръководителят на републиката Сергей Меняйло е подписал указ, "ограничаващ влизането на територията на Северна Осетия на пътнически превозни средства", с изключение за местните жители и туристите.

Действието на указа не засяга лица, които пътуват към почивни лагери и други туристически дестинации в републиката. Въвежда се и извънредно положение в много от регионите и столицата Владикавказ.

След мобилизацията в Русия: Все повече руснаци купуват жилища в Турция


Взетото решение ще затрудни движението по маршрута между Владикавказ и Тбилиси - грузинската столица, разположена на 200 км в южна посока. Много руски граждани намериха убежище именно там след началото на военната интервенция в Украйна.

След началото на описваната от Владимир Путин като "частична" мобилизация за офанзивата в Украйна миналата седмицата десетки хиляди руснаци заминаха за съседните Грузия, Казахстан и Монголия.

Путин подписа нов закон за мобилизацията, все повече руснаци бягат


Масовото напускане стана причина вчера руските служби да разположат пункт за "мобилна" мобилизация на границата с Грузия, за да пресичат опитите за бягство от армията.

По думите на грузинския вътрешен министър всеки ден по 10 000 руски граждани пресичат границата.
БТА