/ Gulliver/Getty Images, архив
Данило Вучич, синът на сръбския президент Александър Вучич, е получил забрана за влизане в Черна гора „заради връзките му с ултраси и изключително радикални националистически групи и лица, както и връзките му с престъпни структури". Забраната е встъпила в сила от март миналата година.

Президентът на Сърбия заяви по-рано днес, че не знае, че на сина му Данило е било забранено да влиза в Черна гора.

"Това говори най-вече за тези на политическата сцена на Сърбия и Черна гора и техните медийни помощници", коментира Вучич новината.

„Вие проведохте кампания срещу сръбската държава по повод семейство Кривокапич, но не проведохте кампания срещу черногорската държава, която забрани на сина ми да влиза без никаква причина. Нито аз, нито синът ми някога сме получавали официално известие за тази забрана. Възможно е да са го направили, защото той е присъствал на литургиите в Черна гора два пъти или защото смятат, че така трябва се отнасят към президента на Сърбия“, подчерта Вучич.

Радио-телевизията на Черна гора съобщи, че по последни сведения забраната за влизане на чужденци е отменена за сина на президента на Сърбия Данило Вучич, председателят на Комисията по правосъдие и държавна администрация и член на Комитета за контрол на службите за сигурност Владимир Джуканович, президентът на ФК Цървена Звезда Звездан Терзич, Милица Джурджевич от Заветник, певецът Владо Георгиев и бившият футболист Душан Савич.
БГНЕС