Силна експлозия в Кандахар взе три жертви
Силна експлозия в Кандахар взе три жертви / БГНЕС

Най-малко трима души загинаха, а 39 бяха ранени след силната експлозия, която стана в южния афганистански град Кандахар. „В болницата бяха докарани телата на трима души, от които една жена. Те са загинали при експлозията, а 39 души са под медицинско наблюдение. Сред тях има две деца и шест жени. Повечето от жертвите са цивилни“, съобщи пред АФП д-р Абдулах Фахим, говорител на министерството на здравеопазването.

Експлозията, която вероятно е причинена от избухването на кола-бомба, станала в квартал в централната част на града, близо до регионалния отдел на Националния департамент за сигурност (афганистанските тайни служби), Търговската камара и сградата на местното правителство.

Областта веднага е била обградена от сили на полицията и на мястото на инцидента са изпратени много линейки. Най-малко 25 ранени са били евакуирани.

„Две къщи пострадаха сериозно при експлозията, като покривът им е почти напълно срутен. Спасителите се опитват да извадят обитателите им от развалините“, съобщи жител на квартала.

Кандахар е бастион на талибаните и в града често стават атентати, припомня БГНЕС.