/ iStock/Getty Images
Сенатът на САЩ гласува снощи с 84 срещу 15 гласа за утвърждаване на кандидатурата на Джина Раймондо за министър на търговията, предадоха световните агенции.

Раймондо, първата жена губернатор на Роуд Айлънд, ще ръководи възстановяването на икономиката по време на и след коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.

Възраженията на републиканците срещу нейната кандидатура бяха, че тя може да не се противопостави достатъчно твърдо на усилията на китайското правителство да спечели икономическо и технологично преимущество чрез шпионаж.

Комисията по разузнаване на Сената от своя страна препоръча да се утвърди кандидатурата на Уилям Бърнс на поста директор на ЦРУ, предаде Ройтерс. Гласуването е било единодушно.

Сега за решението трябва да гласува Сенатът в пълния си състав. Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди днес, че е приел решението на Нийра Танден да оттегли кандидатурата си за за шеф на Службата за управление и бюджет, предаде ДПА.

Както републикански, така и демократични сенатори бяха изразили възражения срещу кандидатурата й поради отправени в Туитър остри коментари срещу водещи политици.

Байдън добави, че има намерение да я назначи на друга длъжност в своята администрация. Танден стана първата оттеглила се сред номинираните от новия президент кандидати.
БТА