/ / Gulliver/Getty Images
Преговарящите за Брекзит са постигнали споразумение за излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС), съобщи сайтът "Политико", който се позовава на трима пожелали анонимност дипломати от ЕС, предаде Ройтерс.
 
Брекзит без договор: Лош за Великобритания, лош и за ЕС

Други запознати с хода на преговорите източници обаче заявиха, че сделка все още няма и са необходими допълнителни преговори, отбелязва Ройтерс.
 
Високопоставени преговарящи от ЕС отказаха коментар на въпроса на Ройтерс дали има постигнато споразумение по Брекзит.
 
Юнкер е убеден, че ЕС ще постигне споразумение с Лондон за Брекзит

Източник от канцеларията на британския премиер също не потвърди информацията за постигнато споразумение между преговарящите от Великобритания и ЕС, предаде ТАСС. "Не бих препоръчал да се вярва на тези публикации. Не мога да ги нарека достоверни", каза той.

Великобритания: Ще напуснем ЕС "не само формално"

На посланиците на 27 страни в ЕС днес бе казано на среща в Брюксел, че все още не е постигната сделка с Великобритания по условията за излизането й от Европейския съюз, предаде Ройтерс, като се позова на два дипломатически източника.
 

/ Gulliver/Getty Images


Посланиците на страните в ЕС, без Великобритания, бяха свикани на среща и някои предположиха, че се очертава сделка. Но европейски служители казаха, че сделка все още няма и че ще са необходими още срещи, добавя Ройтерс.
БТА