Саркози почива в резиденцията във Версай
Саркози почива в резиденцията във Версай / снимкa: БГНЕС

Френският президент Никола Саркози последва лекарската препоръка за почивка и прекара деня в официалната резиденция "Ла Лантерн" във Версай, където се подготвя за последното заседание на правителството преди лятната ваканция, предаде Франс прес.

Саркози се почувства зле в неделя, докато тичаше за здраве, и бе приет в болница. Сега той е съвсем добре, увери френското президентство.

Той прие основните си сътрудници, следи темите преди утрешното правителствено заседание, което ще е натоварено и ще обсъди новите граници на избирателните райони и статута на френската пощенска служба.

Саркози ще прекара нощта във Версай, а утре ще отиде в Елисейския дворец, където ще остане поне до четвъртък, преди да замине във ваканция в Кап Негр, югоизточна Франция, в семейната къща на съпругата си Карла Бруни-Саркози, пише БТА.

Никола Саркози е получил пожелания за бързо възстановяване от много чуждестранни лидери, сред които президентите на САЩ, Египет и Алжир, канцлерката на Германия и премиерите на Италия и Испания.

Първоначално говорителят на партията на Саркози Съюз за народно движение Фредерик Льофевр предизвика смут с изказването, че френският президент е получил "сърдечен проблем", когато му прилошало. Това принуди правителствени представители да уверяват, че президентът не е пострадал от такъв проблем и никога не е ставало дума за това.