Сара Фъргюсън
Сара Фъргюсън / БТА
Бившата съпруга на британския принц Андрю и херцогиня на Йорк Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на кожата, съобщават световните осведомителни агенции.

Шестдесет и четири годишната Фъргюсън се подложи на лечение за рак на гърдата миналата година, след като беше диагностицирана през юни.

Сега херцогинята на Йорк е диагностицирана със злокачествен меланом, след като са й били отстранени няколко бенки по време на реконструктивна операция след направената й мастектомия. 
 

"Тя преминава през допълнителни изследвания, за да се увери, че ракът е хванат в ранен стадий. Ясно е, че поредна диагноза толкова скоро след лечението за рак на гърдата е притеснителна, но херцогинята остава в добро разположение на духа", каза нейният говорител, цитиран от Скай нюз. 

Сара Фъргюсън, известна като Фърги, е говорила за това колко е важно да се явява на онкологични прегледи след първоначалната си операция за рак на гърдата.

Новата й диагноза беше оповестена, докато 75-годишният крал Чарлз Трети се подготвя тази седмица да се подложи на лечение за уголемена простата.

Миналата сряда беше съобщено също, че Катрин, съпругата на престолонаследника принц Уилям, е претърпяла успешна планирана коремна операция и ще остане в болница до две седмици.

Сара Фъргюсън, която е майка на принцесите Биатрис и Юджини, навремето беше любима мишена на британските таблоиди. Тя е автор на мемоари и редица детски книги, както и на исторически роман за възрастни.

След развода си с принц Андрю през 1996 г. Фъргюсън запази титлата херцогиня на Йорк.
 
Елена Христова/БТА