Майк Пенс
Майк Пенс / Gulliver/Getty Images
Това е рязък контраст в сравнение с мероприятието на демократите, при което Байдън и Харис носеха маски и спазваха дистанция
Когато президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс поздравиха свои привърженици на открито снощи на партийния конгрес на републиканците, сред присъстващите се виждаха съвсем нарядко предпазни маски, а Пенс се ръкува с поне един човек, предаде Ройтерс.

Сцената беше в ярък контраст с протеклия почти изцяло онлайн партиен конгрес на демократите от миналата седмица, след като Джо Байдън и Камала Харис се отказаха да пътуват до Уисконсин заради коронавируса и вместо това изнесоха речите си през почти празна зала.

Байдън произнесе речта си за номинация за кандидат за президент на САЩ


Байдън и Харис носеха маски и стояха на разстояние от множеството хора, събрали се да гледат спектакъла с фойерверки в Делауер в края на конгреса.

Докато кандидатите на демократите носят маски и избягват масови събирания, на Тръмп бяха нужни месеци да възприеме носенето на маска като ефикасно средство за спиране на разпространението на вируса, който е взел около 180 000 жертви в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Снощи малцина бяха хората, които носеха маски на конгресната реч на Пенс в Балтимор, щата Мериленд. Маски не носеха нито Тръмп и съпругата му Мелания, нито Пенс и съпругата му Карън, когато поздравиха свои привърженици в края на събитието.

Разпалва се секскандалът около Джо Байдън

Присъстващи казаха, че не са били тествани за коронавирус преди да бъдат допуснати. Въпреки това Пенс се ръкува с една жена.

Здравни експерти в Белия дом и другаде в САЩ насърчават американците да спазват разстояние помежду си, да носят предпазни маски и редовно да си мият ръцете, за да се ограничи въздействието на епидемията от COVID-19. Тръмп и Пенс редовно са тествани за коронавируса, както и служителите на Белия дом и журналистите, които влизат в контакт с тях.
 


Очаква се Тръмп, който изостава в допитванията от демократичния си съперник Джо Байдън, да посети множество градове в следващите седмици.
БТА