/ Guliver/Getty Images
Джо Байдън произнесе очакваната си реч по приемане на номинацията на демократите за президент на САЩ.

Бившият вицепрезидент се изказа ден след като сенатор Камала Харис - дъщеря на имигранти от Индия и Ямайка, стана първата цветнокожа жена, приела номинация за вицепрезидент на основна политическа партия.

"Ако ми поверите президентството, ще изведа на преден план най-доброто от нас, не най-лошото. Ще бъда съюзник на светлината, не на тъмнината“.
Това заяви Джо Байдън в речта си по приемане на номинацията на демократите за президент на Съединените Щати.
 

Близо пет десетилетия след началото на държавната си служба Байдън изнесе най-важната си реч, в която очерта своята визия за Америка:

“Като нация имаме огромна цел  - да отворим врати на възможностите за всички американци, да пазим демокрацията, отново да сме светлина за света и да се придържаме и да превърнем в реалност думите, написани в съкровения документ дал началото на тази нация - всички мъже и жени са създадени равни“.

Кандидатът за президент каза още, че сегашната кампания не е само за гласове, а за душата и сърцето на Америка и също, че първата му задача ако стане спечели ще е справяне с Covid-19.

77 годишният Байдън говори в последния ден от необичайния партиен конгрес на демократите, който се проведе виртуално, заради коронавируса.

Официално: Джо Байдън е кандидатът на Демократическата партия за президент

Преди неговото изказване участници в програмата, сред които бивши негови противници, звезди от шоу бизнеса и членове на семейството му, го представиха като лидерът, който ще подходи с емпатия, с разбиране към проблемите на американците.



Байдън и Кoмала Харис ще се изправят срещу Доналд Тръмп по време на изборите на 3-ти ноември.

Междувременно Тръмп, в близост до родния град на Байдън в Пенсилвания по време на предизборно събитие,  заяви, че едно управление на кандидатът за президент на демократите би било “кошмар“.

Конгресът на републиканците ще се проведе следващата седмица. 
 
БНР