/ БГНЕС
Делото на рускинята Мария Бутина е изключително паянтово, тя не е виновна, независимо от повдигнатите срещу нея обвинение на властите в САЩ. Това заяви пред ТАСС американският адвокат на рускинята Робърт Нил Дрисколл.
 
Арестуваната в САЩ рускиня Мария Бутина - приказка за секс, измами и шпионаж

На въпроса дали делото е политическо и опит на определени кръгове в САЩ да провалят опитите на президента Доналд Тръмп да нормализира отношенията с Москва, юристът отговори предпазливо: „От своята камбанария аз не мога да съдя каква е била мотивацията на правителството (по делото). Мога само да кажа, че делото срещу Мария Бутина, съдейки по това, което виждам, е изключително паянтово… Смятам, че тя не е виновна в това, за което я обвиняват”.
 
Какво се случва с арестуваната по подозрение за шпионаж рускиня в САЩ?

В същото време Дрискол смята, че арестът на Бутина в навечерието на първата пълноформатна среща между Тръмп и утин в Хелзинки не е бил случаен. По думите му причините, представени от властите пред съда, „нямат никакъв смисъл”.
 
Задържаната за шпионаж в САЩ руска студентка остава в ареста

Бутина бе арестувана във Вашингтон на 15 юли, но събитието бе огласено от правосъдното министерство на следващия ден, когато Путин и Тръмп провеждаха срещата си във финландската столица Хелзинки.
БГНЕС