/ БГНЕС
Известният руски журналист Аркадий Бабченко беше убит в Киев. Той е бил прострелян в дома си и починал от раните си в линейка на път за болницата, съобщиха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на украинската полиция.

Февруари 2018: Откриха мъртви словашки журналист и приятелката му
Жена съобщила по телефона в службата за спешна помощ, че е намерила съпруга си в кръв в дома им, уточниха от полицията и изказваха предположение, че убийството на Бабченко е свързано с професионалната му работа.

Главният редактор на „РИА Новости Украйна“ е в ареста
 
"Станало е в дома му в Днепровски район в Киев. Жена му била в банята, когато чула гърмеж. Когато излязла, видяла мъжа си окървавен, каза говорителят на полицията Ярослав Тракало, цитиран от АФП.
 

БГНЕС

 
Ройтерс отбелязва, че Бабченко е един от най-известните руски военни кореспонденти, но е напуснал Русия, страхувайки се за живота си.

Четвърти журналист от началото на годината е застрелян в Мексико
 
ТАСС припомня, че освен журналист и военен кореспондент, той е и писател. Бабченко работел за в. "Московский комсомолец", за телевизиите ТВЦ и Първи канал, пишел статии за в. "Новая газета". Той бил в Киев от август 2017 г. и водел предаване по кримско-татарската телевизия АТР.
БТА