/ Gulliver/Getty Images
Четирима руски войници са били ранени при нападение на бунтовниците срещу сирийските правителствени сили в провинция Идлиб. Атаката е била подкрепена от турската артилерия, съобщават от руския Център за помирение на враждуващите страни.

От центъра твърдят, че отряди на въоръжената опозиция са успели да пробият отбраната на сирийската армия. Тогава руски бомбардировачи СУ-24 са атакували бунтовниците и са унищожили един танк, шест бойни машини на пехотата и пет пикапа с тежко въоръжение.

Руските военни са се свързали с турските си колеги и са ги предупредили, че знаят за участието на тяхната артилерия в настъплението на бунтовниците. Тогава турците са прекратили артилерийския обстрел, твърдят от Центъра за помирение на враждуващите страни.

В началото на седмицата Москва беше домакин на двудневни безрезултатни руско-турски преговори за Идлиб. Турската страна настоява сирийската армия да прекрати настъпателната си операция и да се изтегли от идлибската зона за деескалация.

Русия от своя страна твърди, че Анкара не изпълнява ангажимента си да спре постоянните атаки на терористите срещу сирийските правителствени сили и руските военни обекти в района.