Крим мост
Крим мост / БГНЕС
Танкер в Керченския пролив е пострадал при удар на украински безпилотен апарат, предадоха световните агенции, като се позоваха на руския Морски спасително-координационен център.

Екипажът от 11 души, на танкера е невредим и е вече на сигурно място. На мястото, на което се намира плавателният съд, са пристигнали два буксира. Пострадало е машинното отделение на танкера. Разлив на петрол няма.

Танкерът е плавал под руски флаг.

Проучване на CNN: Повечето американци са против нова американска помощ за Украйна


Според "Москоу таймс" пострадалия танкер е "СИГ", който е обект на американски санкции, защото доставя гориво на руските сили, притекли се на помощ на сирийския президент Башар Асад.

Няколко членове на екипажа са били ранени при атаката от счупени стъкла, пък заяви в "Телеграм" Владимир Рогов, назначеният от руските власти ръководител на администрацията в Запорожка област.

Нападението бе извършено ден, след като  украински дрон удари руски военен кораб в черноморската база Новоросийск - първа подобна атака там. Източник от украинските служби за сигурност заяви пред Франс прес вчера, че тази атака е била успешна.

По-рано тази нощ бе съобщено, че движението по Кримския мост е било временно преустановено след издадена тревога за атака, ненасочена директно срещу него. То вече е възстановено, съобщават местни представители.
Габриела Големанска/БТА