/ БГНЕС
Нападения на руски дронове в Южна Украйна през нощта са причинили пожар в енергиен обект в Днепропетровск и са повредили критична инфраструктура в Херсон, заявиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Украинските сили са свалили 16 от 17-те безпилотни самолета и една управляема ракета Х-59, които Русия е използвала за атаката срещу Днепропетровск, се казва в изявление на украинските въоръжени сили в комуникационното приложение "Телеграм".

Отломки от дронове са причинили пожар в енергийно съоръжение, аварийните служби продължават да работят на място, заявиха военните. Не се съобщава за жертви.

Според областния управител на Херсонска област Олександър Прокудин при нощната атака са нанесени щети и на обект от жизненоважната инфраструктура и на седем частни жилища в Херсонска област, като не се съобщава за жертви.

От края на март насам Русия извърши няколко големи атаки срещу украинската енергийна инфраструктура, като нанесе значителни щети на украинската енергийна система и предизвика прекъсвания на електрозахранването в някои региони, припомня Ройтерс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Асен Георгиев/БТА