Руската милиция разби секта, извършваща оргии
Руската милиция разби секта, извършваща оргии / снимка: Reuters

Руската милиция разби секта, наброяваща над 100 души, която била ръководена от бивш психиатър и организирала оргии, предаде Франс прес, като се позова на информации на руски медии.

Привържениците на "Фондацията за подобряване на своето собствено аз" са били насърчавани и принуждавани да се отдават на безразборни сексуални контакти помежду си, в това число и в присъствието на малолетни, разказаха разследващите от района на Оренбург, в южната част на Русия.

Лидер на сектата е бил бившият психиатър Вячеслав Веснин. Руският сайт Lifenews.ru публикува конфискуван от руската милиция видеозапис, на който се вижда младо момиче, което са съблича, докато танцува пред младеж и деца, които пък рецитират стихотворения с нецензурно съдържание. Около тях има възрастни, които бурно аплодират случващото се.

Общо 108 души са били задържани във връзка с разбиването на сектата, отбелязва БТА. Те били заловени в момент, когато се събирали за поредния си сеанс.

След разпадането на СССР сектите в Русия се увеличиха. Между 2007 г. и 2008 г. членовете на християнска православна секта прекараха осем месеца в бункер под земята, защото смятаха, че настъпва краят на света.

В Сибир Висарион, бивш милиционер, който твърдеше, че е преродилият се Исус, обедини около себе си хиляди последователи.