Русия е поразила 212 цели на Ислямска държава за 24 часа
Русия е поразила 212 цели на Ислямска държава за 24 часа / БГНЕС

Руските военновъздушни сили са извършили 59 бойни полета в Сирия през последните 24 часа и са поразили 212 цели на групировката "Ислямска държава" в провинциите Алепо, Идлиб, Латакия, Хама, Хомс, Хасака и Ракка, заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Путин нареди руските военни да действат максимално твърдо в Сирия (ВИДЕО)

"Само за изминалото денонощие са унищожени над 320 бойци и 34 единици бронирана и автомобилна техника на терористите, включително два танка, една БМП и 15 джипа, оборудвани с едрокалибрени картечници", каза Конашенков. По думите му "терористите продължават да понасят загуби в жива сила и техника".

Сергей Шойгу: 70% от Сирия е в ръцете на въоръжени групировки

Той заяви, че руски бомбардировачи "Су-34" са унищожили през последното денонощие в Сирия колона от 15 бензиновоза и 94 автоцистерни за гориво, използвани от терористите.

Британският външен министър Филип Хамънд каза, че повечето руски въздушни удари в Сирия продължават да са насочени срещу опозиционните сили, а не срещу "Ислямска държава", и определи това като неприемливо, предаде Ройтерс.

Източник: БТА