Съд в Ню Йорк разсекрети тайно споразумение, което може да оневини британския принц Андрю по отправените му от американка обвинения в изнасилване.

Вирджиния Джюфре, която обвинява херцога на Йорк в сексуално насилие е подписала договор с покойния финансист Джефри Епщайн. Срещу сумата от половин милион долара, Вирджиния се съгласява да оттегли всички претенции към Епщайн, както и към свързани с казуса лица, срещу които могат да бъдат предявени съдебни претенции.

Скандални разкрития по случая Епщайн: Принц Андрю изнудван заради перверзии

Самият принц Андрю многократно отрече обвиненията срещу него. Според Джюфре тя е била изнасилена от сина на британската кралица като тийнейджърка, след като била "подарена" на принца от Епщайн. Неговите адвокати твърдят, че споразумението автоматично сваля от клиента им  възможността той да бъде съден. Но, адвокатите на обвинителката не са на такова мнение.

38-годишната Вирджиния Джюфре настоява, че е била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епщайн, за да прави секс с принц Андрю в Лондон, когато е била 17-годишна и непълнолетна според законите в САЩ. Ищцата смята, че трябва да получи финансово обезщетение.

Кралица Елизабет харчи милиони, за да спаси от затвор съдения за изнасилване принц Андрю

Тя е една от обвинителките на финансиста Джефри Епщайн, който бе осъден за трафик на непълнолетни за сексуална експлоатация. Той почина в затвор в Манхатън през лятото на 2019 г.