Броят на загиналите при мощното земетресение в Мексико вчера достигна най-малко 226 души, предадоха световните агенции, като се позоваха на местната Гражданска защита. Повече от половината от смъртните случаи - 117, са регистрирани в столицата Мексико сити.

Няма данни за пострадали българи при труса в Мексико


 

55 човека са загинали в щата Морелос, южно от Мексико сити. Жертвите в съседния щат Мексико са 12, а в щата Гереро, на тихоокеанското крайбрежие - три. 39 човека са загинали в щата Пуебла, където земетресението с магнитуд 7,1 стана на дълбочина от 57 километра.


Силен трус разлюля Мексико, има жертви и разрушения (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мексико след труса
БГНЕС

Двайсет и едно деца са загинали при срутване на училище, съобщи правителството. "В начално училище "Енрике Ребсамен" са загинали 25 души, от които 21 деца", заявил по телевизията заместник-министърът на образованието Хавиер Тревиньо. Други двайсетина деца са в неизвестност.

ВИЖТЕ СНИМКИ СЛЕД РАЗРУШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В МЕКСИКО

Мексико след труса
БГНЕС

Десетки сгради са разрушени в гъсто население райони на мексиканската столица и спасителни екипи трескаво търсят оцелели под развалините. Хиляди жители панически избягаха на улиците, а милиони домакинства останаха без електричество в резултат на труса, станал в 13.14 часа местно време вчера.


8 септември: 8 по Рихтер разлюля крайбрежие на Мексико (ВИДЕО)

Земетресението стана на около 123 километра югоизточно от мексиканската столица. Президентът Енрике Пеня Нието призова хората да си стоят у дома, за да позволят на спасителите да продължат без прекъсване издирването на оцелели, предаде ДПА. "Приоритетът в този момент е да продължим спасяването на онези, които все още са в капан, и да окажем медицинска помощ на ранените", каза Пеня Нието.

Над 260 вторични труса след мощното земетресение в Мексико от 8 септември

Мексико след труса
БГНЕС

Земетресението стана само седмица след като друг мощен трус от над 8 по Рихтер разтърси страната и уби 98 души и точно 32 години след мощното земетресение от 1985 г., в което загинаха над 10 000 човека, припомня Франс прес.
БТА