/ БГНЕС
Със среща с министър-председателя на Китай Ли Къцян в град Далиен започна държавното посещение на президента Радев.

Мястото на срещата не е случайно - от днес до сряда именно в Далиен се провежда “Летният Давос” - Световният икономическо форум се мести от зимния курорт Давос в Далиен за тридневен маратон от срещи и дискусии - във фокуса са срещите е безпрецедентната технологична промяна, която застига всички страни по света, също и глобалното затопляне, геополитическата несигурност и нарастващата финансова неравнопоставеност. 

Президентът Радев на посещение в Китай

Над 1800 световни лидери от правителствения сектор, бизнеса, гражданските общества, академичните среди и сферата на изкуствата, се събират в крайбрежния китайски град Далиен за срещата, чийто най-важен ден е утре и на който президентът Радев ще присъства.

Първата официална среща на президента с китайския министър-председател Ли Къцян завърши. На срещата бе обсъден план за основните насоки за развитие на българо-китайските отношения. 

В рамките на държавната визита на президентът Румен Радев в Китай ще се проведат и икономически форуми с участието на български и китайски компании и институциите, насърчаващи диалога между деловите среди.