Владимир Путин
Владимир Путин / БГНЕС
Руският президент Владимир Путин ще ръководи заседание на правителството чрез видеоконферентна връзка, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Вчера бе съобщено, че лекарят с когото президентът се е срещнал миналата седмица, е диагностициран като носител на коронавируса. Главният лекар на московска болница със заразени пациенти, който се е ръкувал при срещата си с Путин, сега е в изолация.

Русия изпрати самолет с хуманитарни помощи за САЩ

Песков увери, че президентът е в добро здраве, но предпочита да се държи на разстояние от други хора и да работи дистанционно. "Слава Богу, има такива технически и технологични възможности", добави говорителят и припомни, че миналата седмица Путин е участвал дистанционно в срещата на Г-20. По думите на Песков "обикновено президентът изобщо не предприема показни мерки, а предприема действени мерки".
 


В днешното видеоконферентна заседание на правителството Путин ще се включи от резиденцията си в Ново Огорьово, Московска област, а министрите - от работните си места. В дневния ред са проблеми в селското стопанство и други текущи въпроси, каза Дмитрий Песков. Той добави, че през деня президентът ще проведе още едно закрито заседание с видеоконферентна връзка и вероятно един телефонен разговор с чужбина.
БТА