/ Gulliver/Getty Images
Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че използват долара като инструмент за икономическа и политическа война, предаде Ройтерс.

Русия може да обмисли да извършва трансакциите с петрол и газ в други национални валути и в евро, каза той пред участниците в международния икономически форум в Санкт Петербург.

ФБР разследва близо 100 кибератаки с искане на откуп, някои от тях водят до Русия

Путин отбеляза, че за щатския долар би било тежък удар, ако руските петролни компании престанат да го използват, макар че, по думите му, Москва не желае да се стигне до това.

Американските санкции срещу Русия са плод на вътрешнополитическите борби в Съединените щати, увери той. Путин президент обвини САЩ, че искат да спрат развитието на Русия.

Руска следа зад кибератаката срещу най-големия петролопровод в САЩ

В същото време руският президент заяви, че иска да намери начин на срещата си със своя американски колега Джо Байдън на 16 юни в Женева за подобряване на двустранните отношения, предаде Франс прес.

Европа не бърза да одобри руската ваксина срещу ковид Спутник V заради "битка за пари", увери Путин. Според него ЕС поставя търговските си интереси пред благополучието на своите граждани.
БТА