/ БГНЕС
Няколкостотин души се събраха пред сградата на администрацията на украинския президент Володимир Зеленски в Киев, за да му представят своите искания преди да замине за Париж за срещата в "нормандски формат", предаде БТА.

Участниците в протеста разпънаха палатки. Няколко часа преди началото на акцията организаторите издигнаха и сцена, но служители на органите на реда премахнаха конструкцията. Освен това полицията задържа шофьора на автомобила, доставил палатките, съобщи пред телевизия "5 канал" Мирослав Гай, говорител на организаторите.

Зеленски отново отрече да е имало услуга за услуга с Тръмп

"Акцията ще продължи дълго, докато няма ясна информация за какво са се уговорили участниците в срещата на "нормандската четворка" в Париж", подчертаха организаторите.

По-рано днес няколко хиляди души се събраха на площад "Независимост" в Киев, като предявиха изисквания към участниците в "нормандската" среща. Този митинг беше организиран от партиите "Европейска солидарност", "Глас" и Общоукраинско обединение "Баткившчина", но пред събралите се излезе само лидерът на "Европейска солидарност" Петро Порошенко.
БТА