/ Gulliver/Getty Images
Съпругът на британската кралица Елизабет Втора, 97-годишният принц Филип, се възстановя в семейния дом в Източна Англия, след като вчера следобед автомобилът му се сблъска с друга кола и се преобърна, предаде Ройтерс.

Принц Филип управлявал лично своя "Ланд Роувър", когато се блъснал в друг автомобил на път близо да частната кралска резиденция Сандрингам в Норфолк, посочи Бъкингамският дворец.

Принц Филип катастрофира

Принцът останал невредим, но е стресиран от преживяното. Другия водач - 28-годишна жена - е с наранено коляно, а спътничката й на 45 години е със счупена китка. В колата е имало също деветмесечно бебе, което не е пострадало. Всички те били откарани в болница, но вече са изписани.
"Това е чудодейно оцеляване за всички. Можеше да загинат хора. Последиците можеше да са изключително тежки", каза пред телевизионни репортери 75-годишният Рой Уорн, измъкнал принца от автомобила му. "Той е много смел човек. Не вдигна шум, а отиде да пита всички останали дали са пострадали", каза Уорн за принц Филип.

Алкохолната проба на 97-годишния принц Филип е отрицателна (СНИМКИ)

Полицията каза, че е взела проби за алкохол и на двамата шофьори, но при никой от тях не е установено превишаване на нормата.
"Като стандартна процедура при катастрофа с ранени случаят ще бъде разследван и ще бъдат извършени съответните действия", посочи в изявление полицията в Норфолк.

Любопитно съвпадение е, че днес местните власти възнамерявали да обсъждат безопасността и ограничаването на скоростта на движение в района на катастрофата.
БТА