/ БТА
Палестински официални представители заявиха тази сутрин, че при израелски удари в град Хан Юнис в Газа са били убити най-малко седем души, предаде Асошиейтед прес. Най-малко 15 души са били ранени, включително жени и деца.

Израелските въоръжени сили междувременно заявиха, че ще направят "каквото е необходимо", за да изтласкат "Хизбула" от ливанската граница с Израел. Двете страни се обстрелват взаимно от началото на войната между Израел и "Хамас". Вчера Израел извърши стотици въздушни удари в Южен и Източен Ливан, при които бяха убити почти 500 души и бяха ранени повече от 1600.

Хиляди жители на Южен Ливан напуснаха домовете си и предизвикаха задръстване по основната магистрала към Бейрут, като това представлява най-голямото бягство на хора от южната част на страната от войната между Израел и "Хизбула" през 2006 година.

По информация от израелските въоръжени сили групировката "Хизбула" е изстреляла повече от 100 снаряда срещу Израел снощи. Снарядите са проникнали дълбоко на територията на Израел, включително около град Хайфа в северната част на страната и части от окупирания Западен бряг.
Повечето от тях са били прехванати, но двама души са били леко ранени от паднали отломки в Северен Израел.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Арангелов/БТА