Премиерът на Турция ще търси съпруги на млади мъже, ако родителите не успеят
Премиерът на Турция ще търси съпруги на млади мъже, ако родителите не успеят / снимка: БГНЕС, архив

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че той и партията му са готови да помагат на млади турци, „ако техните родители не успеят" да им намерят половинка в живота.

Това изказване направи самият премиер по време на митинг на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) в югоизточната провинция Шанлъурфа, пише турският в. „Хюриет".

В Турция издадоха фетва срещу татуировките

„Веднъж щом имате работа, заплата и храна какво ви остава? Съпруга. Ние искаме хората в тази държава да просперират. Искаме да се възпроизвеждат и да имат професия в същото време. Когато си кажете „Имам нужда от съпруга" можете първо да се консултирате с вашите родители и с благословията на Господ те ще ви намерят подходяща. Ако те не успеят, можете да се обърнете към нас", каза Давутоглу, ангажирайки се с държавна помощ за намирането на съпруги за младежите.

Ердоган: Контролът над раждаемостта е предателство

Премиерът подслади допълнително предложението като обеща да осигури и средства за младите двойки. „На момиче или на момче, щом веднъж се отвори банкова сметка за сватба правителството ще добави 20% от сумата, която родителите са депозирали", обеща той, цитиран от АФП.

„Как може да не обичате такова правителство?", попита Давутоглу.

Ердоган: Жените и мъжете не могат да бъдат равни

В Турция предстоят парламентарни избори на 1 ноември. Те идват половин година след провеждането на предишните на 7 юни, когато обаче не можа да бъде съставено правителство. Тогава ПСР за първи път от идването си на власт през 2002 г. не можа да си осигури категорично мнозинство и да управлява самостоятелно. Последвалите преговори с останалите три политически сили в парламента също завършиха без успех, което доведе до повторното гласуване.

Източник: БГНЕС