/ Gulliver/Getty Images
Полицай загина във вторник при нападение близо до сградата на министерството на отбраната във Вашингтон, която за кратко беше отцепена от силите за сигурност, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Няколко души бяха ранени при стрелба на автобусна спирка и метростанция до Пентагона.

Според източник от Пентагона, пожелал анонимност, полицаят бил прободен с нож и по-късно починал в болницата, а нападателят бил застрелян.

Пентагонът остана твърде дискретен относно обстоятелствата около инцидента и няколко часа отказваше да потвърди смъртта на полицая, въпреки че няколко конгресмени от щата Вирджиния вече бяха поднесли своите съболезнования, отбелязва агенцията.

Министърът на отбраната Лойд Остин, който не беше в сградата в момента на нападението, нареди да бъдат спуснати наполовина знамената в Пентагона в памет на убития полицай.

"Този полицай загина в изпълнение на служебните си задължения, защитавайки десетките хиляди хора, които работят всеки ден в Пентагона или които го посещават", заяви министърът в комюнике. Той изтъкна, че е започнало разследване за установяване на обстоятелствата около инцидента.

Серия от масови стрелби в САЩ

Инцидентът стана във вторник сутринта.
Пострадалите бяха откарани в болница, единият е бил превозен с хеликоптер.

Не е ясно дали е имало още нападатели. 

 
БТА