/ БГНЕС
Три безпилотни летателни апарата са били използвани при опита за покушение срещу президента на Венецуела Николас Мадуро, съобщи министърът на съобщенията и информацията на Венецуела Хорхе Родригес.
 
По думите му първият дрон се е взривил срещу подиума, където се е намирал Мадуро, вторият вляво от подиума, а последният - близо до сграда южно от сцената. Покушението е било готвено в продължение на половин година. Службите за сигурност обаче са успели да евакуират президента навреме.

Опит за убийство с дронове на президента на Венецуела по време на негова реч (ВИДЕО)

Мадуро Венецуела нападение
БГНЕС

Мадуро „благодари“ на международната общност за участието и в публикация в „Туитър“ заяви, че Венецуела ще продължи да върви по пътя на демокрацията, независимостта и социализма.
 
Президентът на Венецуела остана невредим при опита за атентат. Ранени обаче бяха седем гвардейци. Мадуро обвини за нападението опозицията и властите Колумбия, които веднага отрекоха всякакво участие.

Венецуела изгони високопоставен американски дипломат от страната

Мадуро Венецуела нападение
БГНЕС

Отговорността за опита за убийство на Мадуро пое групировката Национално движение „Войници в тениски“ (Flannel Soldiers). Смята се, че групировката е създадена през 2014 г. и е свързана с офицера Оскар Перес, който през юни 2017 г. стреля от хеликоптер по сградите на Върховния съд и Министерството на вътрешните работи в Каракас. Той беше застрелян по време на спецоперация през януари 2018 г. Групата обявява себе си като съюз на всички съпротивителни сили на национално ниво, борещи се срещу Мадуро.
БГНЕС