Считаната за мъртва и погребана в запечатан ковчег Рохелия се завърна жива и здрава в старческия дом
Считаната за мъртва и погребана в запечатан ковчег Рохелия се завърна жива и здрава в старческия дом / iStock/Getty Images
Преди десет дни Рохелия, 85-годишна галисийка, беше оплакана и погребана, след като стана една от безбройните жертви на коронавируса. Днес тя се завърна да отмаря със съпруга си в старческия дом Хове, откъдето е била прехвърлена в болница в Оренсе, когато болестта й започва да се усложнява.Невероятно ... но факт, както разказва в. „Ла Вос де Галисия“ в неделното си издание за малко вероятното възкръсване на тази жена. То си има просто обяснение - необяснима грешка в документите по време на идентифицирането на тялото на друга обитателка на старческия дом, също заразена с коронавирус.Така на 13 януари семейството на Рохелия е информирано, че тя е починала в болницата, без никой от роднините й да подозира, че това е грешка. Ден по-късно е организирано погребението, при което най-близките на възрастната жена нямаше как да забележат ужасното объркване, тъй като получиха ковчега напълно запечатан направо на гробището.

Само че след 10 дни на траур, и след като Рохелия победи коронавируса и беше изписана, изненадата беше тотална от момента, в който „възкръсналата“ жена се появи в дома за стари хора, сякаш нищо не се беше случило.

На повечето нейни познати от старческия дом им се наложи да търкат очите си, начело със съпруга на Рохелия, а също на цялото семейство и персонала на центъра, който също оплаквал „починалата“.

За да преживее една напълно неочаквана щастлива развръзка в тези времена.

Превод и редакция: DarikNews