Говорителката на Белия дом Джен Саки призова и бившия президент Доналд Тръмп да подкрепи ваксинационната кампания в  САЩ
Говорителката на Белия дом Джен Саки призова и бившия президент Доналд Тръмп да подкрепи ваксинационната кампания в  САЩ / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Джо Байдън каза днес, че 100 милиона американци ще бъдат ваксинирани срещу COVID-19 в следващите 10 дни, предаде Ройтерс.

Байдън също така заяви на събитие в Белия дом, че правителственият пакет за подпомагане на пострадалите американци и бизнес от коронавирусната криза на стойност 1,9 трилиона долара ще изисква стриктен контрол, за да се осигури надлежното му изпълнение.

Същевременно говорителката на Белия дом Джен Саки каза, че Доналд Тръмп не трябва да има нужда от покана, за се включи в усилията за насърчаване на ваксинациите, предаде Франс прес

Белият дом смята, че Тръмп трябва да се включи в стремежите да бъдат убедени онези, които са въздържани спрямо ваксините срещу коронавируса, по-специално в републиканския лагер. Но Белият дом няма намерение да умолява Тръмп да прави това.

Бивши президенти от двата политически лагера - Джими Картър, Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Барак Обама се мобилизираха в последните седмици с послание към сънародниците си да се ваксинират, но Тръмп остана встрани от тази инициатива.

Всички други бивши президенти, които се включиха в кампаниите, нямаха нужда от официална покана. Ако бившият президент Тръмп се събуди утре и реши, че трябва да се произнесе с по-голяма яснота относно ефикасността на ваксините, то ние ще подкрепим това, разбира се, каза Саки.

Източник: БТА