В "От Русия с любов"(1963) тя се превъплъти в ролята на приятелката на агента Керим Бей, който помага на Бонд в мисията му в Истанбул
В "От Русия с любов"(1963) тя се превъплъти в ролята на приятелката на агента Керим Бей, който помага на Бонд в мисията му в Истанбул / Guliver/Getty Images
Сръбската актриса Надя Регин, която игра в две ленти за Джеймс Бонд, е починала на 87-годишна възраст, се съобщава в страницата в Twiter на филмовата поредица за агент 007.

"С прискърбие съобщаваме, че Надя Регин почина на на 87 години. Тя игра в два филма за Джеймс Бонд - "От Русия с любов" и "Голдфингър", се казва в поста. Изказваме в този печален момент нашите съболезнования на нейните близки и приятели". 
Регин има около петдесетина роли в киното и в сериали, но световна известност ѝ спечелиха именно участията във филмите за Джеймс Бонд. В "От Русия с любов"(1963) тя се превъплъти в ролята на приятелката на агента Керим Бей, който помага на Бонд в мисията му в Истанбул.
В следващия филм от поредицата, "Голдфингър" (1964), Регин сe оказва на страната на злодеите и влиза в ролята на танцьорката Бонита, която вкарва Бонд в капан.
БТА