/ ThinkStock/Getty Images
Бившият фронтмен на британската рок група "Бед къмпъни" Браян Хау почина от инфаркт в дома си в щата Флорида на 66-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес.
Пол Истън, приятел и мениджър на певеца, потвърди новината в официално съобщение.

Хау получил сърдечен удар в дома си в Лейк Плесид. Парамедици успели да проведат кратък разговор с него, след което той припаднал и повече не дошъл в съзнание.

Хау е роден в Портсмут, Англия, и започва кариерата си в САЩ с албума на Тед Нюджънт "Penetrator" през 1984 г. Присъединява се към "Бед къмпъни" през 1986 г., след като Пол Роджърс напуска групата.

Албумът "Dangerous Age" от 1988 г. става златен с над 500 000 продажби. През 1990 г. албумът на групата "`Holy Water" влиза в топ 40 и става платинен с продадени над един милион екземпляра.

През 1994 г. Хау напуска "Бед къмпъни", за да се отдаде на соло кариера. Продължава да изнася концерти и турнета с групата си до началото на тази година, когато изявите са прекратени заради пандемията от новия коронавирус.

"Има причина всеки от нас да е на този свят. Музиката бе страстта на баща ми и съм щастлив, че наследството му ще продължи да живее", каза синът му Майкъл в разпространено изявление.
БТА