/ Gulliver/Getty Images
Мери Тръмп ще разкаже в книгата си „шокиращи” неща за живота на президента на САЩ и ще представи много поверителни финансови документи, свързани със семейството й, твърди новинарският портал The Daily Beast. Премиерата на книгата е планирана за 11 август.

Племенница на американския лидер ще разкаже как е предала на „Ню Йорк Таймс” информацията, която вестникът използва миналата година в материал за данъците на Доналд Тръмп.
Според източниците на портала в книгата, озаглавена „Твърде много и никога достатъчно“ (Too Much and Never Enough), 55-годишната Мери ще разкаже за „шокиращите и нецензурни“ случки от живота на чичо си. Освен това, според портала, тя ще обясни как е изиграла решаваща роля в разследването на „Ню Йорк Таймс”, което разследваше как републиканецът, използвайки данъчни схеми, е взел повече от 400 милиона долара от бизнеса с недвижими имоти на баща си Фред Тръмп.

Племенницата на президента беше основният източник на информация за журналистическото разследване, получило впоследствие наградата „Пулицър“. Книгата ще включва и разговора на Мери със сестрата на Тръмп - пенсионираният федерален съдия Мариана Тръмп-Бари. Според The Daily Beast, тя ще „сподели най-съкровени мисли“ и ще критикува брат си.
Бащата на Мери Тръмп, зависим от алкохола - Фред Тръмп-младши умира през 1981 г. на 42-годишна възраст след инфаркт. Племенницата на държавния глава смята открито да обвини чичо си Доналд и дядо си Фред Тръмп за смъртта на баща си, които не са му обръщали внимание и са го изоставили.
БГНЕС