/ IStock
Масите и столовете се изнасят навън, собствениците на барове и ресторанти са заети: след почти седем месеца откритите площи на заведенията днес отново се отварят в Белгия, където времето е хладното и дъждовно, предаде Франс прес.

Нови мерки срещу COVID-19 в Брюксел (ВИДЕО)

Тази стъпка се възприема като глътка въздух за силно затруднения сектор, който бе принуден да затвори в края на октомври, за да бъде овладяна пандемията, и който настояваше за това в продължение на месеци.

Макар белгийците да могат да се срещнат отново, за да пият бира, изобщо не става и дума за струпвания: масите са ограничени до четирима клиенти, с изключение на членовете на едно и също семейство.

Белгийската полиция разпръсна участници в неразрешено парти в Брюксел със сълзотворен газ

Клиентите могат да влизат във вътрешните пространства на кафенената и ресторантите, единствено за да платят сметката или да отидат до тоалетна, при това трябва да носят маска.

Според правилата, заведенията могат да работят само до 22:00 часа. Междувременно полицейският час беше отменен и заменен със забрана за събиране на повече от трима души навън между полунощ и 5:00 часа сутринта, отбелязва АФП.
БТА