/ iStock/Getty Images
В Белгия са ваксинирани близо два милиона души, което съставлява 17 на сто от броя на населението и 20,5 на сто от пълнолетните, съобщиха местни медии.

От този брой едва една трета са получили по две дози ваксина. Здравните власти уточняват, че в последните дни всички епидемични показатели се подобряват, макар и бавно. По последни данни един от 10 изследвани се оказва заразен с новата болест.

70 смъртни случая след ваксиниране срещу COVID-19 в Белгия

Досега в страната ковид взе 23 503 жертви, а потвърдените случаи на зараза са близо един милион.
Данните показват, че втората епидемична вълна е била 10 пъти по-силна от първата миналата пролет по броя на заболелите, но смъртните случаи "на гребена" на втората вълна са били по-малко.

Очаква се белгийските власти утре отново да обсъдят възможни облекчения на противоепидемичните мерки. Някои кметове в страната заявиха предварително, че ще използват правомощията си и ще разрешат отварянето на откритите площи на заведенията, независимо какво реши правителството.

От миналата есен в Белгия са в сила забрана за пътуване през граница и вечерен час, училищата са затворени, магазините работят с ограничения.
БТА