Мейв Кенеди Маккийн
Мейв Кенеди Маккийн / Gulliver/Getty Images, архив
Това е поредната трагедия в историята на фамилията
Тялото на внучката на Робърт Ф. Кенеди, която изчезна в четвъртък докато с малкия си син караше кану, е било открито, информира Би Би Си.

40-годишната Мейв Кенеди Маккийн и осемгодишният ѝ син Гидиън изчезнаха в огромния залив Чесапийк в Мериленд. Семейството заяви в събота, че майката и синът вероятно са мъртви.

Проклятията, които тези фамилии не успяха да развалят (ВИДЕО)

Търсенето на Гидиън ще се възобнови днес, съобщава „Вашингтон пост”, позовавайки се на щатските власти.

Това е последната глава за разбиване на сърцето за фамилията на Кенеди, която претърпя множество трагедии след убийството на президента Кенеди в Далас през 1963 г.
 


Тялото на Маккийн е намерено на повече от две мили от разположения на брега дом на майка ѝ Катлийн Кенеди Таунсенд, където семейството е отседнало, за да се изолира по време на епидемията от коронавирус.

Тя и Гидиън били отишли с кану да извадят топка, паднала във водата, цитират медиите роднини и полиция. Изглежда са били пометени от силни течения и ветрове.

Братовчедът на Макийн - конгресменът Джо Кенеди III, също изрази почитания към своята покойна роднина.
 


Робърт Ф. Кенеди, заемал длъжността на главен прокурор в САЩ, е убит през 1968 г., докато участваше в предизборна кампания за президент пет години след смъртта на брат си Джон, американски държавен глава, който също е застрелян през 1963 г.