Фамилии като Гинес, Грималди или Кенеди са известни, богати, влиятелни, но всъщност са дълбоко нещастни. Мнозина вярват, че над тях тегне проклятие.

Гинес

След смъртта на Артър Гинес, членове на рода му са станали или бедни, или луди, или алкохолици. През Втората световна война започва да се говори за „Проклятието над Гинес“.  Двама видни членове на семейството биват убити няколко седмици преди края на войната. Следват редица самоубийства, пътни инциденти, а един от потомците поема голямо количество лекарства, удря си главата в седалката на тоалетната и се удавя във ваната.

Грималди

Принц Рение Първи се счита за причината за проклятието над фамилията Грималди. Той изнасилва момиче, което се оказва вещица, след което тя го проклела с думите: „Проклинам всички от рода Грималди да бъдат нещастни в брака си“ и така става. Съпругата на на Рение Трети умира след като скала пада върху колата им. Най-голямата му дъщеря Каролина има един развод и остава вдовица след втория си брак. А сестра й, принцеса Стафани, е изживяла серия от раздели.

Кенеди

Съществуват две версии за проклятието, което тегне над фамилията Кенеди. Според първата - причината за смъртта, която тегне над голяма част от фамилията, е прапрадядото на Джон Ф. Кенеди. През 1842 той е открил сандъче със злато в ирландско селце. Но съкровището е било прокълнато. Според втората легенда, проклятието идва от бащата на Джон Ф. Кенеди, който е заповядал на равин и учениците му да спрат молитвите си, докато са били на пътнически кораб. Разгневен, равинът го е проклел и заявил, че потомците му ще страдат от голямо нещастие.

Проклятието на Анабел – най-зловещата кукла в света (СНИМКИ)

Онасис

Проклятието над фамилията Кенеди се е пренесло и във фамилията Онасис, когато Джаки Кенеди се омъжва за гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис. Синът му, Александър, губи живота си в самолетна катастрофа пет години по-късно, а родната му майка се самоубива от мъка. Аристотел Онасис умира от болест година след първата си съпруга. А сестрата на Александър умира неочаквано от сърдечен удар.

Пет предмета, които ще ви навлекат проклятие (ВИДЕО)

Проклятието на Хабсбургите

Едно от проклятията, което преследва Хабсбургите, е направено срещу Франсис Йосиф, който е бил владетел на Австро-Унгарската империя. Той и всички Хабсбурги са проклети, след като 18-годишният император екзекутира сина си, защото се е присъединил към неуспешен бунт срещу империята. Следват множество инциденти, а на всички погребения са долитали десетки гарвани. Счита се, че това е второто проклятие над фамилията. То започва, след като предци на династията убиват всички гарвани, които живеели в родния им замък.

Проклятието над семейството на Брус Лий

Според легендата бащата на Брус Лий, Лий Хой Чуен, е разгневил група китайски търговци. Те го проклинат, казвайки, че всички мъже от семейството му ще умрат млади. Вярно или не, по-възрастният Лий и съпругата му приемат това проклятие много сериозно. След смъртта на първородния им син, те започват да наричат Брус женско име, за да объркат злите духове.

Гети

Джон Пол Гети бе определен за най-богатия човек според сп."Форбс" през 1957. Но в същото време е бил доста стиснат и се счита, че заради това цялата фамилия е била проклета. Съпругата му умира от свръхдоза, синът му бива отвлечен от италианската мафия, а след като е върнат срещу откуп и без едно ухо, посяга към наркотиците.

И още:

Мери Кенеди - поредна жертва на „Проклятието Кенеди”

Смъртоносното проклятие на Тутанкамон (ВИДЕО)

13 реални вещи, за които се смята, че са прокълнати (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук