Проклятието над американските президенти
Проклятието над американските президенти / www.sxc.hu

Тегне ли проклятие над американските президенти? Случайност ли са покушенията над някои от тях или е съдба? Съществува зловещо индианско пророчество в американската история, наречено „Проклятието на Текумзе". Според легендата умиращият вожд на индианско племе, наречен Текумзе, е проклел "бледоликите" заради нарушаването на договорите от тяхна страна. Проклятието се състои в това, че всеки американски президент, избран в година, завършваща на цифрата 0, ще умре или ще бъде убит преди завършване на президентския му мандат, пише астроложката Маргарита Паскалева.

С Уилям Хенри Харисън през 1840 година започнал зловещият цикъл от смърт на президенти. Само месец след встъпването си в длъжност той умира.

Ейбрахам Линкълн - 16-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1860 година и е убит през 1865 година.

Джеймс Гарфийлд - 20-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1880 година. Прострелян е на 2 юли и умира на 19 септември 1881 година.

Уилям Маккинли - 25-ият президент на САЩ. Избран е за втори мандат за президент през 1900 година и е убит през 1901 година.

Уорън Хардинг - 29-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1920 година. Умира внезапно на 2 август 1923 година в хотелската си стая при една от обиколките си из Америка.

Франклин Рузвелт - 32-ият президент на САЩ. Избран е през 1940 година за трети мандат. Умира на 12 април 1945 година от инфаркт в стола си по време на почивка в Уоръм Спрингс, докато пише писма.

Джон Кенеди - 35-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1960 година и е убит през 1963 година. Той е най-младият президент в историята на САЩ и е считан за икона на американския либерализъм. Джон Кенеди е последният президент, който умира преди края на мандата си до този момент.

През 1981 година при покушение оцелява Роналд Рейгън, който в хороскопа си освен планетни предпоставки за покушение, има и планети, подкрепящи и предпазващи живота му. Срещу Джордж Буш-младши също е имало план за покушение, който обаче се е провалил, защото ФБР е било наясно с „Проклятието на Текумзе".

След задълбочен астрологичен анализ на рождените хороскопи на президентите и на хороскопа на Америка достигнах до извода, че има обяснение за всичко случващо се.

Астрологията е древна наука, изучаваща влиянието на небесните тела върху Земята - природните явления, обществено-политическите събития, характера и съдбата на всеки отделен човек. Думата „астрология" произлиза от гръцките astеra (звезда) и logos (учение). В мига на раждането на човека планетите заемат точно определено място в зодиакален кръг от 360 градуса. Кръгът е разделен на 4 квадранта от линията на хоризонта и линията на меридиана. Всеки от четирите квадранта се разделя на 3 сектора, като се получават 12 сектора, наречени „домове". Всеки дом и планета имат своето значение при тълкуването. Хороскопът на всеки човек е единствен и уникален. Дали Барак Обама ще последва съдбата на предшествениците си? Той е първият президент в историята на Америка с афроамерикански произход.

Съществува универсален закон за причината и следствието, идентичен с „каквото посееш, това ще пожънеш" от библията. Това е законът на кармата. Той прилича на закона на Нютон: „ Всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие". Законът за кармата цели постигане на универсална справедливост и равновесие.

В хороскопа на САЩ Марс - планетата, свързваща се с военното дело, оръжието и агресията се намира в 7 дом (дом на взаимоотношенията с другите, опонентите и партньорите). А това е доста показателно за желанието за демонстриране на сила и власт. Кармата на всеки човек или народ се определя не от една планета или аспект. Но както в хороскопа на САЩ, така и в хороскопите на отделните президенти съществува взаимосвързаност и само отличното познаване на хороскопа (не без помощта на астролог) може да даде положителната отработка на неблагоприятните аспекти. Както знаем, тази страна е водила най-голям брой войни през последните 150 години. Както в рождените хороскопи на изброените президенти, така и в хороскопа на САЩ съществуват астрологични предпоставки за насилие, а аспектите на планетите към момента на събитията само отключват онова, което е предначертано. Естествено, случващото се с тях е вследствие на техните действия - закона на кармата.

Тълкуването на хороскопа е „висш пилотаж" и няма нищо общо с хороскопите в медийното пространство, които са изработени за масовия читател и зрител. Възможните важни акценти и събития през конкретна година в даден хороскоп, независимо дали е на човек или етнос, се определят с помощта на слънчевите и лунните затъмнения, в зависимост и от аспектите на планетите в конкретния момент, съпоставени с рождените. Когато едно затъмнение е в съвпад, опозиция или квадратура с важна и неблагоприятно аспектирана планета или куспида (връх на дом) в хороскопа, тогава може да се очакват неблагоприятни събития. И обратно - когато дадено затъмнение прави положителни аспекти - тригони (ъгъл от 120 градуса помежду им), секстили (ъгъл от 60 градуса) и някои съвпади към рождена планета или куспида (с рождени благоприятни аспекти), тогава роденият има възможността да разгърне и изяви целия си рожден потенциал, представен в хороскопа му. При подобни положения са избирани през вековете много крале, а при неблагоприятни аспекти падат от власт или други неблагоприятни събития.

В рождения хороскоп на Барак Обама най-общо казано има неблагоприятно поставени и аспектирани планети, които създават стресови ситуации и показват възможна опасност за живота му. Слънцето (сърцето на хороскопа) е в квадратура с Нептун в знака Скорпион и създава предпоставки за предателства и задкулисни действия спрямо него, както и възможни отравяния. Позицията и аспектите на планетите, управляващи неговия асцендент (физическото тяло), управителят на 4 дом (дом на корените и края на живота) и на 8 дом (дом както на подкрепата от другите, така и дом на изхода от операции и при екстремни ситуации) подсказват за възможни кризи в живота му, както и опити за неговото отстраняване. Марс - планетата на амбициите, борбата и агресията се намира в 7 дом (дом на партньорствата и опонентите) на куспидата (върха) на 8 дом - дом на екстремните ситуации и смъртта, което подсилва опасността.

Анализирайки неговия рожден хороскоп и хороскопа на Америка установих два периода през 2010 и 2011 година, които са критични за Барак Обама. Единият период е от средата на юли до средата на септември 2010 година, а другият период е през февруари и март, юли и август 2011 година.

Всички сме свидетели на започналата криза, вследствие на опозицията между Сатурн (старото, традициите, изпълнителната власт) и Уран (желанието за независимост, революциите, неочакваните обрати), която през 2010 година вече акцентира кардиналните знаци Везни и Овен. Към тях добавяме и Плутон в знака Козирог. Сатурн във Везни изисква сътрудничество, законност и справедливост, бунтовния Уран иска да наложи нови идеи и да изчисти стари модели, а Плутон - планетата на крайностите и трансформацията акцентира въпросите за атомната мощ и може да предизвика възникване на проблеми, касаещи цялото човечество.

Слънчевото затъмнение на 15 януари 2010 година акцентира рождения Сатурн в Козирог от хороскопа на Барак Обама, чиято рождена ретроградност показва кармичност и повтаряемост на определени събития. В хороскопа на САЩ има същия акцент. Лунното затъмнение на 26 юни и пълното слънчево затъмнение на 11 юли 2010 година също оставят своя отпечатък върху управлението на страната и процесите в нея, както и в хороскопа на Обама. Дали ще успее Барак Обама да овладее финансовата криза?

През 2011 година има 4 слънчеви затъмнения - 4 януари, 1 юни, 1 юли и 25 ноември. В картата на слънчевото затъмнение на 1 юли 2011 година затъмнението образува кардинален кръст с Плутон, Сатурн и Уран. Тези аспекти създават предпоставки както за военни действия, така и за опасност от използване на атомно или биологично оръжие. Особено силно акцентират Америка, защото в хороскопа на държавата има предизвикателен аспект квадратура между Слънцето, символизиращо държавния глава и Сатурн, представящ държавната и изпълнителна власт. През 2011 година има т.нар. Сатурнов възврат в хороскопа на САЩ, което е предпоставка най-общо казано за криза. По време на Сатурнов възврат и криза няма място за пилеене на енергия и лекомислено поведение. Всяко действие трябва предварително да е добре обмислено. Само тогава може да се разчита на подкрепата на Сатурн, което за повечето хора е непосилно. В допълнение, в средата на месец юли транзитният Марс ще бъде в съвпад с Уран, което може да предизвика терористичен акт над САЩ.

Както често обичаме да казваме - случайни неща няма. В крайна сметка убийствата и смъртта на някои от президентите, преди края на техния мандат, вследствие на проклятие ли са, случайност или съдба? По този въпрос може да се спори много. Доколко можем да се ползваме от свободната воля и колко фатални грешки и неизбежни неща са ни отсъдени? Тези и много други вечни философски въпроси остават, както винаги, отворени за всички...

Дали Барак Обама ще бъде поредният президент, който няма да доживее края на мандата си, ще поживеем и ще видим. Искрено се надявам той да прояви мъдростта, която е необходима за един държавен глава и да не повтаря грешките на предшествениците си.